Wim Cassée

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement

Na zijn studie rechten in Leiden kwam Wim Cassée terecht in de fusie en overname praktijk van de Van Den Boom Groep, waar hij vooral familiebedrijven begeleidde. Na een overstap naar Athlon specialiseerde hij zich als bedrijfsjurist. Hij werkte vervolgens als secretaris van de vennootschap de joint venture van KPN en Philips: Teleworld en General Counsel en directeur van Quion. In 2008 startte hij Leys Patent en trad in 2010 toe als managing partner van Convectis. Van daaruit werd in 2015 het fundament gelegd onder HarveyBloom.

Wim is altijd bestuurlijk actief geweest, zowel beroepsmatig als daarbuiten. Hij heeft veel ervaring opgedaan aan de verschillende kanten van de tafel; als belangenbehartiger, secretaris, bestuurder en commissaris/toezichthouder. Dat geldt zowel in het bedrijfsleven als het maatschappelijk middenveld. In dit laatste vooral in de sport en beroepsverenigingen.

“Het spanningsveld tussen ‘strategie, structuur en cultuur’ en ‘belanghebbenden en uitstraling’ kom ik veel tegen. Hoe gaan organisaties hiermee om en wat vergt dit van bestuurders, toezichthouders en stakeholders. Dat is niet alleen boeiend, maar bovenal essentieel voor een goed draagvlak. In goede tijden en -nog belangrijker- in onzekere tijden. Daarom moet er een balans zijn tussen de “harde” vaak procesmatige benadering van bestuurlijke issues en de “zachtere” kant van hoe mensen in elkaar steken, wat hen drijft en op welk (moreel) kompas iemand dan vaart.”

Wim Cassée - Partner | Governance

Neem contact op met Wim Cassée

Wim Cassée
Wim Cassée

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement

Linkedin | wim@harveybloom.com | +31655377100

Contact

Email: info@harveybloom.com
Telefoon: +31 (0)88 210 2250

Volg ons op