[vcex_spacing size=”15px”]

Situatie
Het bedrijf, dat we hier Erasmusbrug noemen, verzorgt de volledige debiteurenafhandeling van andere ondernemingen. Erasmusbrug zorgt onder andere voor de periodieke incasso’s, invordering van debiteuren die te laat betalen en verzorgt financiering van debiteurenportefeuilles voor haar klanten. Een buitenlandse financiële partij overweegt om een financieringssyndicaat op te zetten zodat Erasmusbrug haar dienstverlening aanzienlijk kan uitbreiden. Die financier wil diep in de keuken van Erasmusbrug kijken.

De opdracht aan HarveyBloom
De financier is in het bijzonder geïnteresseerd in de wijze waarop Erasmusbrug in de praktijk werkt. Er moet een beoordeling komen van

  • de operationele kant en de effectiviteit daarvan
  • procurement
  • de staat van de ICT-systemen
  • de capaciteiten en kwetsbaarheiden t.a.v. sleutelpersonen
  • het HR beleid
  • de invloed van wijzigende fiscale wetgeving.

Een professional van HarveyBloom wordt benaderd voor deze opdracht. Hij heeft ruime ervaring met de in- en outsourcing van financiële backoffice diensten. Hij neemt de leiding en stelt binnen 10 dagen een multidisciplinair team samen. Het team bestaat uit medewerkers van Erasmusbrug en 2 andere HarveyBloom professionals met ervaring op de specifieke onderwerpen.

Het resultaat
Binnen 3 weken nadat de opdracht werd verleend is het assessment uitgevoerd en afgerond. Het is aan de opdrachtgever overhandigd en toegelicht. Hiermee krijgt Erasmusbrug in zeer korte tijd wat het nodig heeft om grote stappen te kunnen maken.