Lex van den Heuvel

Pragmatische expert sociale zekerheid (Zw en WIA) voor werkgevers en werknemers

Lex heeft een lang verleden in de sociale zekerheid dat in 1979 begon bij het GAK (voorloper van UWV) waar hij de sociale zekerheid via Bedrijfspensioenfondsen, WAO en WAO internationaal , via fraudezaken en Bezwaar en Beroep, en de werknemersverzekeringen vanuit het perspectief van werkgevers en werknemers leerde kennen. In 2003 stapte hij over naar een adviesbedrijf dat werkgevers bijstond tegen het UWV.

Sinds 2010 werkt Lex zelfstandig. Zijn expertise ligt op het gebied van de Ziektewet en de WIA (Wet Werk en inkomen Arbeidsvermogen). Met veel plezier leidde hij werknemers van een top 4 accountantskantoor op en zette het juridische  deel op van de afdeling Eigen Risicodragen Ziektewet bij de grootste eigen-risicodrager in Nederland.  Hij is bovendien oprichter en vennoot van ZW Kompas, dat werkgevers helpt om de Ziektewet in Eigen Regie uit te voeren, docent bij CS Opleidingen voor de cursus Ziektewet in Eigen Regie en auteur/docent voor de cursus Bezwaar en Beroep. Hij is auteur van themaboekje “CS verbindt: regie op ziektewet in de praktijk.”

“Het systeem is ingewikkeld. Veel werkgevers weten niet goed welke keuzes zij hebben bij werkgeversverzekeringen en welke kosten en risico’s daarbij horen. Daar help ik bij. In de praktijk werkt het systeem dat het uitvoert, soms niet zoals het moet of bedoeld is. Zo wordt bijvoorbeeld het capaciteitstekort bij het grote UWV, als we niet opletten, onterecht op werkgevers afgewenteld. Ik ben niet bang om te strijden voor rechtvaardige beslissingen voor werkgevers.”

Lex van den Heuvel - Associate

Neem contact op met Lex van den Heuvel

Lex van den Heuvel
Lex van den Heuvel

Pragmatische expert sociale zekerheid (Zw en WIA) voor werkgevers en werknemers

lex.vanden.heuvel@harveybloom.com | 06 1454 5890

Contact

Email: info@harveybloom.com
Telefoon: +31 (0)88 210 2250

Volg ons op