Frans Cornelis

Strategische marketing en communicatie top adviseur met bedrijfskundige, juridische en informatica achtergrond

Frans Cornelis is een toezichthouder, directeur, marketing en communicatie professor en adviseur met meer dan 20 jaar ervaring als directeur voor Marketing en/of Communicatie bij diverse bedrijven. Hij adviseert top managers van grotere en kleinere bedrijven die een communicatie, marketing of duurzaamheid uitdaging hebben. Hij stond 17 jaar in de lijst van Nederlandse top 100 marketing managers. Hij spreekt regelmatig op universiteiten, seminars en congressen. Frans is “Professor of Practice in Marketing and Communications”, bij de Maastricht School of Management. Hij geeft les in Marketing en aanverwante onderwerpen, de DiG groei simulaties en in Governance.

Frans woonde en werkte in Frankrijk, België,  het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Bij Randstad Holding was Frans functioneel verantwoordelijk voor Marketing, Communicatie en Duurzaamheid in de hele groep in de periode waarin de omzet groeide van 5 miljard naar ongeveer 17 miljard euro.  Hij werkte in een soortgelijke rol bij KPN. Voorgaande rollen: Vice President Marketing bij Douwe Egberts, business management rollen bij AT&T, OPG/Medic en ICI.

Als Insead alumnus was hij een lid en later voorzitter van de Alumni Advisory Board of the Social Innovation Center of Insead. Frans is erelid van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) en voorzitter van het marketing persoons certificatie system van NIMA. Vóór zijn MBA studeerde hij Rechten en Informatica aan de Rijksuniversiteit Leiden.

“Mijn klanten zijn zowel beursgenoteerde als andere (familie) bedrijven in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland. Ik houd van de marketing en communicatie uitdagingen rondom overnames en leiderschap wisselingen. Daarin komt alles samen: het in lijn brengen van marketing met de algemene doelstellingen van een organisatie, de waardering van merken, sponsorcontracten en soortgelijke rechten. En meer praktisch: de marketing structuren, kanalen, metingen, beloningen, budgetten, marketing opleidingen en trainingen.”

Frans Cornelis - Associate

Neem contact op met Frans Cornelis

Frans Cornelis
Frans Cornelis

Strategische marketing en communicatie top adviseur met bedrijfskundige, juridische en informatica achtergrond

Linkedin | frans.cornelis@harveybloom.com | +31651685926

Contact

Email: info@harveybloom.com
Telefoon: +31 (0)88 210 2250

Volg ons op