Ons team

Rutger Alsbach

Partner

Scherpe analyticus, schakel tussen technologie en recht
Wim Cassee

Wim Cassée

Partner

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement
Ons team

Joost Gransberg

Partner

Deskundige juridisch adviseur, gespecialiseerd in overnames, compliance en governance
Hans Klaassen

Hans Klaassen

Partner

Reinoud van Servellen

Reinoud van Servellen

Partner

Jurist en manager met gevoel voor cijfers en letters
Ons team

Ben van Vulpen

Partner

Verandermanager met focus op strategie, risk management en corporate finance
Ons team

Judith de Boeye

Associate

Pragmatische jurist met goed gevoel voor commercie
Ons team

Guido van de Brink

Associate

Manager digitale transformatie, focus op direct resultaat op het raakvlak van business en IT
Frans Cornelis klein

Frans Cornelis

Associate

Strategische marketing en communicatie top adviseur
Ons team

Sandra Meeuwsen

Associate

Motor bij innovatie en verandering
Ons team

Margreet Drijvers

Associate

Enthousiaste juridisch deskundige en pragmatische interim bestuurder/manager
Robert Hielckert

Robert Hielckert

Associate

Ons team

Laurens Honig

Associate

Oplossingsgerichte fiscalist met ruime ervaring in de adviespraktijk en het bedrijfsleven
Victor Vliegenthart

Victor Vliegenthart

Associate

Gedreven strategisch adviseur met een fascinatie voor besturen
Judith Hendriks

Judith Hendriks

Mensgerichte verandermanager, programmanager en procesbegeleider
Laad meer

Rutger Alsbach

Partner

Scherpe analyticus, schakel tussen technologie en recht

Op basis van zijn kennis, ervaring en netwerk in de juridische en de IT wereld helpt Rutger organisaties met het zakendoen. Naast het algemene contractenrecht heeft hij speciale expertise in het IT-recht, waaronder privacyrecht en persoonsgegevens en mediarecht. Hij begeleidde de totstandkoming van softwarelicentie- en onderhoudscontracten, Agile-contracten en van SaaS- en andere cloudoplossingen. Rutger werkte eerder als advocaat, adviseur en als bedrijfsjurist, onder andere bij ANVA, EY en Capgemini.

Quote

"Ik breng de dingen graag terug tot hun essentie. Voor mij draait het om werkbaarheid in de praktijk. Dat geldt voor de inhoud van contracten en voor de organisatie en de processen daaromheen. Ik ken de tafel van beide kanten: die van de IT-leverancier en van de afnemer. Schakel mij bijvoorbeeld in voor een specifieke onderhandeling, het vormgeven of stroomlijnen van contractuele processen in de organisatie of het wegwerken van 'juridisch achterstallig onderhoud."

Wim Cassée

Partner

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement

Na zijn studie rechten in Leiden kwam Wim Cassée terecht in de fusie en overname praktijk van de Van Den Boom Groep, waar hij vooral familiebedrijven begeleidde. Na een overstap naar Athlon specialiseerde hij zich als bedrijfsjurist. Hij werkte vervolgens als secretaris van de vennootschap de joint venture van KPN en Philips: Teleworld en General Counsel en directeur van Quion. In 2008 startte hij Leys Patent en trad in 2010 toe als managing partner van Convectis. Vandaaruit werd in 2015 het fundament gelegd onder HarveyBloom.

Wim is altijd bestuurlijk actief geweest, zowel beroepsmatig als daarbuiten. Hij heeft veel ervaring opgedaan aan de verschillende kanten van de tafel; als belangenbehartiger, secretaris, bestuurder en commissaris/toezichthouder. Dat geldt zowel in het bedrijfsleven als het maatschappelijk middenveld. In dit laatste vooral in de sport en beroepsverenigingen.

Quote

“Het spanningsveld tussen ‘strategie, structuur en cultuur’ en ‘belanghebbenden en uitstraling’ kom ik veel tegen. Hoe gaan organisaties hiermee om en wat vergt dit van bestuurders, toezichthouders en stakeholders. Dat is niet alleen boeiend, maar bovenal essentieel voor een goed draagvlak. In goede tijden en -nog belangrijker- in onzekere tijden. Daarom moet er een balans zijn tussen de “harde” vaak procesmatige benadering van bestuurlijke issues en de “zachtere” kant van hoe mensen in elkaar steken, wat hen drijft en op welk (moreel) kompas iemand dan vaart.”

Joost Gransberg

Partner

Deskundige juridisch adviseur, gespecialiseerd in overnames, compliance en governance

Joost stond aan de wieg van HarveyBloom. Hij startte als advocaat bij NautaDutilh N.V. in Amsterdam, en specialiseerde zich daar in M&A en luchtvaartrecht, daarna in arbeidsrecht. Na 3 jaar als hoofd juridische zaken bij Dexia Bank Nederland is hij sinds 2007 succesvol zelfstandig juridisch adviseur, interim jurist en compliance officer in de financiële dienstverlening en andere sectoren. Hij werkte onder andere in opdracht van Stork, Travelex, Nationale Nederlanden en ICS en begeleidde forse bedrijfsovernames.

Joost heeft een zeer uitgebreid landelijk netwerk maar ook een sterke regionale binding in het oosten van het land.

Quote

“Mijn hoofd staat nooit stil, maar komt tot rust in het buitenleven, te paard of op de hoogzit. Daar komen de ideeën voor de beste oplossingen voor mijn klanten als vanzelf naar boven.”

Hans Klaassen

Partner

Belasting | scherpzinnige fiscalist voor integrale probleemoplossing |creatief | proactief

Een vraagstuk of probleem van een klant is zelden alleen fiscaal. Ik bied geen wetenschappelijke verhandelingen. Wel een oplossing voor het hele probleem. Ik speel graag spin in het web voor de totaaloplossing, samen met andere specialisten. Ik houd ervan om het helemaal af te maken en om de basis uit te leggen in de organisatie.

Ik word vaak ingeschakeld voor vastgelopen problemen waar andere adviseurs niet uitkwamen. Ik ben gewend om rulings vast te stellen met de Belastingdienst en om alle business contracten en zaken rond de oplossing in orde te maken.

Sectoren: financiële en zakelijke dienstverlening, zorg. 
Recente opdrachtgevers: ziekenhuizen, hypotheekbemiddelaars, zorginstellingen met een omvang van klein tot de onderkant van groot.

Achtergrond

Inspecteur bij de Belastingdienst (vanaf 1981). Na 5 jaar bij KPMG Meijburg & Co richtte ik Uniken de Jong mede op. Sinds 2008 was ik expat & tax solutions partner bij Baker Tilly Berk en partner bij Limes International.

Reinoud van Servellen

Partner

Jurist en manager met gevoel voor cijfers en letters

Reinoud is een bedrijfsjurist, manager en bestuurder met meer dan 15 jaar ervaring. Hij adviseert bedrijven in met name de energie en IT sector op het gebied van commerciële contracten en ondernemingsrecht. Met name in complexe trajecten waar stakeholdermanagement van belang is komt hij goed tot zijn recht. Reinoud adviseert bij complexe commerciële contracten, overnames, financieringen en herstructureringen. In dat kader is hij dagelijks met de energietransitie in de weer.

Reinoud heeft gewerkt als corporate finance consultant bij CDI Global, advocaat bij AKD en secretaris van de raad van bestuur en general counsel bij SDU.

Quote

“Als adviseur moet je de onderneming van je klant in de kern begrijpen wil je goed kunnen adviseren.”

Reinoud spreekt vloeiend Engels, en ook Spaans, Frans en Duits. Zijn gezin komt op de eerste plaats. Daarnaast is hij een fanatieke hockeyer en voetballer. Blijft er nog tijd over dan pakt hij graag een boek.

Ben van Vulpen

Partner

Verandermanager met focus op strategie, risk management en corporate finance

Ben is éen van de HarveyBloomers met een economische achtergrond (Erasmus, Rotterdam).

Zijn sporen verdiende hij onder andere bij Defensie, en bij Bank Brussel Lambert, later ING Bank België; eerst als strategie manager en later als commercieel directeur in de Directie Retail Banking.

Ben begeleidt bedrijven bij groei en krimp, met als doel om de resultaten te verhogen. Zijn opdrachtgevers zijn directies, aandeelhouders, commissarissen en ondernemingsraden.

Quote

“Al mijn opdrachtgevers willen een krachtige verandering die gericht is op verbetering van resultaten. Omdat ik eerder als eindverantwoordelijk directeur van middelgrote organisaties heb gewerkt, weet ik als geen ander dat mijn advies zich moet terugverdienen.”

Judith de Boeye

Associate

Pragmatische jurist met goed gevoel voor commercie

Judith is gespecialiseerd in energie- en handelsrecht en heeft goede kennis van het financieel recht. Heeft een brede achtergrond als adviseur bij diverse handelshuizen, kleine en grote energiebedrijven en bij de energiebeurs. Was bovendien actief als voorzitter van een aantal juridische werkgroepen binnen the European Fedration of Energy traders EFET. Judith heeft een uitstekende reputatie in de energiesector.

Quote

Vanuit mijn ervaring kan ik het juridische kader doorvertalen in commerciële contracten en klanten helpen bij onderhandelingen. Voor mij staat het persoonlijk contact voorop. Door mijn jarenlange actieve rol bij EFET kan ik grote en kleine energiebedrijven goed ondersteunen in hun efet onderhandelingen. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin. Ik ben een trouwe beoefenaar van yoga.

Guido van de Brink

Associate

Manager digitale transformatie met focus op direct resultaat op het raakvlak van business en IT

Guido kan snel tot het juiste inzicht en tot resultaatsverbetering komen in complexe omgevingen. Dit is te danken aan zijn multidisciplinaire achtergrond in financiële business analyse, sales, trade marketing, IT-processing management en project/programma-management. Hij werkte voor Philips, Equens, Achmea Bank, Rabobank International, Aegon Levensverzekeringen en Aegon Hypotheken.  
Quote
‘Te veel projecten op het raakvlak van business en IT mislukken nog, ook al is de digitale transformatie al in gang gezet. Dat gebeurt vooral bij projecten die een complexe governance hebben vanwege regelgeving en stakeholders die uiteenlopende belangen hebben. Het is mijn sterkte om het bos te blijven zien. Ik zorg ervoor dat alle teams met voldoende focus en effectiever gaan samenwerken. Mijn kracht is dat ik de complexiteit steeds snel weet te reduceren, steeds waar dat het eerst nodig is.’

Sandra Meeuwsen

Associate

Motor bij innovatie en verandering

Vanuit haar jarenlange ervaring binnen het openbaar bestuur, sociaal domein, sport en preventie, is Sandra beschikbaar voor het leiden van complexe changetrajecten. Van 1994 tot 2007 werkte zij bij landelijke sportkoepel NOC*NSF. Aansluitend begeleidde zij als zelfstandig ondernemer en interimmanager onder meer strategieontwikkeling en Governance-vraagstukken bij koepel- en brancheorganisaties, lokale en provinciale overheden, ministeries, sportbonden en commerciële partijen. Haar focus ligt op de leiderschapsopgave bij changetrajecten, waarbij zij oplossingsgerichte interventies ‘on the job’ verkiest boven een probleemgerichte semi-therapeutische insteek. Met haar achtergrond als academisch filosoof schuwt zij het bespreken van morele dilemma’s en integriteitsvraagstukken zeker niet.

Quote

“Ik kijk graag naar de geest voorbij de regels; wetgeving en codes vormen enkel het vertrekpunt voor professioneel vertrouwen en een evenwichtige samenwerking. Het aangaan van de persoonlijke worsteling met veranderopgaven in de sfeer van Governance vergt een precair proces van bewustwording en (bij)sturing. Het realiseren van veranderingen vraagt om het samenbrengen van spelregels en gewenst gedrag. Wie doordrongen is van nut en noodzaak daarvan, verandert snel mee. Tegelijkertijd biedt een slagvaardige ‘no nonsense’ aanpak dan ook weer het benodigde houvast en perspectief.”

Frans Cornelis

Associate

Strategische marketing en communicatie top adviseur met bedrijfskundige, juridische en informatica achtergrond

Frans Cornelis is een toezichthouder, directeur, marketing en communicatie professor en adviseur met meer dan 20 jaar ervaring als directeur voor Marketing en/of Communicatie bij diverse bedrijven. Hij adviseert top managers van grotere en kleinere bedrijven die een communicatie, marketing of duurzaamheid uitdaging hebben. Hij stond 17 jaar in de lijst van Nederlandse top 100 marketing managers. Hij spreekt regelmatig op universiteiten, seminars en congressen. Frans is “Professor of Practice in Marketing and Communications”, bij de Maastricht School of Management. Hij geeft les in Marketing en aanverwante onderwerpen, de DiG groei simulaties en in Governance.

Frans woonde en werkte in Frankrijk, België,  het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Bij Randstad Holding was Frans functioneel verantwoordelijk voor Marketing, Communicatie en Duurzaamheid in de hele groep in de periode waarin de omzet groeide van 5 miljard naar ongeveer 17 miljard euro.  Hij werkte in een soortgelijke rol bij KPN. Voorgaande rollen: Vice President Marketing bij Douwe Egberts, business management rollen bij AT&T, OPG/Medic en ICI.

Als Insead alumnus was hij een lid en later voorzitter van de Alumni Advisory Board of the Social Innovation Center of Insead. Frans is erelid van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) en voorzitter van het marketing persoons certificatie system van NIMA. Vóór zijn MBA studeerde hij Rechten en Informatica aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Quote

“Mijn klanten zijn zowel beursgenoteerde als andere (familie) bedrijven in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland. Ik houd van de marketing en communicatie uitdagingen rondom overnames en leiderschap wisselingen. Daarin komt alles samen: het in lijn brengen van marketing met de algemene doelstellingen van een organisatie, de waardering van merken, sponsorcontracten en soortgelijke rechten. En meer praktisch: de marketing structuren, kanalen, metingen, beloningen, budgetten, marketing opleidingen en trainingen.”

Frans spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits. Hij is een actieve roeier, en was gedurende tien jaar Bestuurslid en later Voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond, waarvan hij nu erelid is.

Margreet Drijvers

Associate

Enthousiaste juridisch deskundige en pragmatische interim bestuurder/manager

Margreet heeft ervaring met bestuurlijke en organisatorische processen. Zij is uitstekend in staat een proces goed door te denken, de juridische compliance door te voeren, de juiste mensen te betrekken en voortgang en deadlines te bewaken. Haar ervaring deed zij onder andere op als beleidsadviseur, bestuurder en lobbyist. Zij is gespecialiseerd in  bestuursrecht, governance, compliance en arbeidsrecht. Margreet is assiociate bij HarveyBloom.

Quote

" Door mijn scherpe intuïtie krijg ik snel en accuraat hoogte van mensen en situaties. Met een positieve houding en open vizier treed ik situaties tegemoet. Mijn aanstekelijke werkplezier en humor zet ik graag in om door samenwerking het hoogste te bereiken."

Robert Hielckert

Associate

Adviseur met speciale belangstelling voor bedrijfsvoering en samenwerking

Robert is partner van Strategie in Uitvoering (SIU Advies) -strategisch adviseurs en procesdenkers-, dat zich bij ons aansloot om verder invulling te geven aan de Strategy tak van Harvey Bloom.

Robert heeft een schat aan ervaring op het terrein van onderzoek, bedrijfsvoering en procesmanagement. Hij had de rol van onderzoeker, project- en programmamanager, afdelingshoofd, bestuursadviseur, strategisch directieadviseur en directeur. Zijn ervaring ligt in de not for profitsector, vooral gemeentelijke overheden, onder andere bij de gemeente Amsterdam.

Hij werkt resultaatgericht aan het opsporen en vervolgens oplossen van problemen en heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor menselijke verhoudingen. Bij samenwerkende organisaties wordt hij wel “het oliemannetje” genoemd omdat hij mensen op alle niveau’s meekrijgt.

Zijn kennis op bestuurlijk, financieel, en organisatorisch terrein zet Robert graag in voor de totstandkoming of aanscherping van strategie en voor de uitvoering daarvan.

Laurens Honig

Associate

Oplossingsgerichte fiscalist met ruime ervaring in de adviespraktijk en het bedrijfsleven

Laurens heeft ruime ervaring als belastingadviseur en bedrijfsfiscalist. Na zijn studie Fiscale Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen was hij lang werkzaam bij Loyens & Loeff en bij KPMG Meijburg & Co. Daarna  gaf hij leiding aan fiscale afdelingen van grote ondernemingen zoals Kroymans Corporation. Laurens is sinds 2009 zelfstandig adviseur.

Quote

De fiscale wetgeving is continue in verandering als gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen. Aan bedrijven worden steeds meer en steeds hogere eisen gesteld. Met veel plezier lever ik snelle en praktische oplossingen aan voor ongeveer ieder denkbaar fiscaal ondernemingsvraagstuk. Van complexe overnames en fusies tot en met compliance en belastingaangiften.

Victor Vliegenthart

Associate

Gedreven strategisch adviseur met een fascinatie voor besturen

Met zijn juridische achtergrond en brede ervaring als management consultant en partner bij Batallion, bij Sterk Bestuur en als adjunct directeur bij Boer en Croon procesmanagers, zag hij talloze organisatie van binnen en van buiten. In 2010 richtte Victor in 2010 het bureau Strategie in Uitvoering op. Zijn ervaring als strategische procesdenker in de not for profit sector combineert hij met brede kennis op bestuurlijk, financieel, juridisch en organisatorisch terrein.

Victor’s hart ligt bij not-for-profit organisaties die grip willen krijgen op hun ambities en die willen vertalen naar een effectieve uitvoeringsstrategie.

Quote

“Richting geven aan de ontwikkeling van de strategie van een onderneming of organisatie, en die helpen doorvertalen naar structuur, besturing en realisatie, vind ik het mooiste dat er is.  Ik put dagelijks uit mijn eigen ervaring als bestuurder. Daardoor kan ik mij goed verplaatsen in bestuurders. Zij zitten in de drivers seat en hebben vaak dilemma’s waarvoor de oplossing niet één twee drie voorhanden is.”

Judith Hendriks

Mensgerichte verandermanager, programmanager en procesbegeleider

Judith verzorgt de marketingcommunicatie van HarveyBloom.

Zij heeft een juridische achtergrond en is begonnen als marketeer en manager bij PTT Post/KPN. Heeft inmiddels stevige ervaring als mensgerichte verandermanager in commerciële, (semi-)overheidsorganisaties en in de zorg.

Judith staat bekend als zorgzame leider, procesmatige analist en als conceptuele veranderkundige met realisatiekracht.

Judith heeft een track record bij onder andere Meerinzicht (GR van Harderwijk, Ermelo en Zeewolde), Triora (Parnassia Groep, GGZ), Gemeente Alkmaar, Schiphol Real Estate, Kamer van Koophandel, Haven van Antwerpen, Rabobank, OPG, Eneco en Nuon.

Quote

"Ik breng klantfocus en resultaatgerichtheid in organisaties met een maatschappelijke identiteit. Ik kan structureren en de samenhang met het grotere geheel helder maken. Ik houd ervan mensen in beweging te brengen en te laten schitteren. In complexe omgevingen en spin in het web rollen voel ik me het meest thuis. Mijn sleutelwoorden? Besef, moed, humor en plezier."

Maak ook kennis met het onafhankelijke advocatenkantoor