Intern oplossen met de bedrijfsjurist of uitbesteden?

Bij iedere onderneming speelt die vraag. Alle benodigde kennis in huis is kostbaar en onnodig. Bij uitbesteden spelen onmiddellijk andere vragen; aan wie dan, wat zijn de kosten en krijgen we daarmee het antwoord dat we nodig hebben of is het een advies waarin we zelf nog een keus moeten maken?

Advocaten en externe juristen lopen vaak weg voor het maken van keuzes. HarveyBloom neemt graag medeverantwoordelijkheid.

Onze aanpak verschilt daarmee wezenlijk. We kennen de finesses van onze opdrachtgevers. We begrijpen wat u doet omdat we werken vanuit uw organisatie. Tegelijk zijn we in staat om u perspectieven te schetsen vanuit een andere invalshoek, omdat we meer doen dan u adviseren. Als specialist en met een multidisciplinaire aanpak. Hiermee bieden we een volwaardig alternatief voor de advocatuur.

En is een procedure dan toch onvermijdelijk, dan beschikken we over ervaren advocaten met een uitgebreide procespraktijk.

[vcex_button url=”http://www.harveybloomadvocaten.nl/” title=”Visit Site” style=”graphical” align=”middle” color=”sky” size=”medium” target=”self” rel=”none”]HarveyBloom Advocaten[/vcex_button]

Wij hebben ruime ervaring met het verzorgen van slimme oplossingen als aanvulling op of alternatief voor uw juridische afdeling. Met HarveyBloom bespaart u aanzienlijk op uw kosten en vergroot u de ‘inhouse knowledge‘.

Een onderneming zonder financiering is ondenkbaar. De manier waarop een onderneming is gefinancierd bepaalt in hoge mate de slagvaardigheid. Voor een overname of groei hebben ondernemingen veelal risicodragend vermogen nodig om de activiteiten te financieren. Die financiering blijkt in praktijk aanmerkelijk lastiger te realiseren dan gehoopt.

Een onderneming die risicodragend vermogen wil aantrekken voor het doen van een grote investering, daarmee de financiële basis wil vergroten stuit vaak op financiers die zich terughoudend opstellen. Hoe fantastisch een plan ook mag zijn, financiers zoeken zekerheid en vragen een gedegen onderbouwing van plannen. Grondige kennis van financieringsvraagstukken is daarom essentieel. Dat vraagt om deskundigheid die u niet in huis heeft.

Harvey Bloom beschikt over specialisten die u uitstekend begeleiden bij het organiseren van financieringsbehoefte en het nemen van strategische beslissingen.

Ondernemerschap en fiscale zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ondernemingen zijn nu eenmaal belastingplichtig. Nationaal en internationaal wijzigt de regelgeving in hoog tempo. Grondige kennis van fiscale structuren en wetgeving is daarom essentieel. Volgt u alle ontwikkelingen en beperkt u nog steeds de fiscale risico’s? Wij zorgen dat u bij blijft.

Een goed inzicht in, en overzicht van, de fiscale effecten van wijzigingen in de wet- en regelgeving zijn essentieel voor de besluitvorming binnen uw onderneming. Harvey Bloom beschikt over fiscale juristen die u uitstekend begeleiden bij het nemen van deze belangrijke strategische beslissingen.

Er gaat geen week voorbij of er verschijnen nieuwe berichten in de media over fraude, omkoping en andere onethische gedragingen van functionarissen. Hoewel de wet- en regelgeving hiertegen de laatste jaren sterk is toegenomen, is het aantal incidenten als gevolg van het niet naleven van de wet ook toegenomen. Een merkwaardige paradox. Of toch niet?

Voldoen aan wet- en regelgeving is één. Gedrag en cultuur veranderen vergt een heel andere benadering.

Sturen op de naleving van wet- en regelgeving is geen oplossing. Evenmin gaat het om het managen van risico’s door middel van afvinklijstjes, het opstellen van handboeken en gedragscodes. Een effectief complianceprogramma gaat over gedrag en cultuur. Voldoen aan wet- en regelgeving is één. Gedrag en cultuur veranderen vergt een andere benadering.

Een complianceprogramma is alleen effectief wanneer alle stakeholders betrokken zijn. Regels en procedures werken verstikkend. De eigen verantwoordelijkheid moet centraal staan. Op dit punt kunnen ondersteunen wij u graag.