Onze adviseurs met veel eigen ervaring in de sportwereld werken samen in ons Sport Team.

Schat aan ervaring
Als strategisch organisatie adviseur, als sportbestuurder, als ondernemer in de sport, als wetenschappelijk adviseur en als bestuurder bij gemeenten.

Visie
Voor de leden van het Sport Team gaat het over meer dan hun “technische specialisme” – het is de combinatie van de eigen passie voor sport met onze passie voor goed bestuur.
Door ons in te zetten voor sportverenigingen en federaties dragen wij een steentje bij aan een verbeterde structuur van de sport in ons land in de toekomst.

Wim Cassee

Wim Cassée

Partner

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement
Frans Cornelis klein

Frans Cornelis

Associate

Strategische marketing en communicatie top adviseur
Ons team – post-corona sport en governance

Sandra Meeuwsen

Associate

Motor bij innovatie en verandering
Ons team – post-corona sport en governance

Margreet Drijvers

Associate

Enthousiaste juridisch deskundige en pragmatische interim bestuurder/manager
Robert Hielckert

Robert Hielckert

Associate

Victor Vliegenthart

Victor Vliegenthart

Associate

Gedreven strategisch adviseur met een fascinatie voor besturen

Wim Cassée

Partner

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement

Na zijn studie rechten in Leiden kwam Wim Cassée terecht in de fusie en overname praktijk van de Van Den Boom Groep, waar hij vooral familiebedrijven begeleidde. Na een overstap naar Athlon specialiseerde hij zich als bedrijfsjurist. Hij werkte vervolgens als secretaris van de vennootschap de joint venture van KPN en Philips: Teleworld en General Counsel en directeur van Quion. In 2008 startte hij Leys Patent en trad in 2010 toe als managing partner van Convectis. Vandaaruit werd in 2015 het fundament gelegd onder HarveyBloom.

Wim is altijd bestuurlijk actief geweest, zowel beroepsmatig als daarbuiten. Hij heeft veel ervaring opgedaan aan de verschillende kanten van de tafel; als belangenbehartiger, secretaris, bestuurder en commissaris/toezichthouder. Dat geldt zowel in het bedrijfsleven als het maatschappelijk middenveld. In dit laatste vooral in de sport en beroepsverenigingen.

Quote

“Het spanningsveld tussen ‘strategie, structuur en cultuur’ en ‘belanghebbenden en uitstraling’ kom ik veel tegen. Hoe gaan organisaties hiermee om en wat vergt dit van bestuurders, toezichthouders en stakeholders. Dat is niet alleen boeiend, maar bovenal essentieel voor een goed draagvlak. In goede tijden en -nog belangrijker- in onzekere tijden. Daarom moet er een balans zijn tussen de “harde” vaak procesmatige benadering van bestuurlijke issues en de “zachtere” kant van hoe mensen in elkaar steken, wat hen drijft en op welk (moreel) kompas iemand dan vaart.”

Frans Cornelis

Associate

Strategische marketing en communicatie top adviseur met bedrijfskundige, juridische en informatica achtergrond

Frans Cornelis is een toezichthouder, directeur, marketing en communicatie professor en adviseur met meer dan 20 jaar ervaring als directeur voor Marketing en/of Communicatie bij diverse bedrijven. Hij adviseert top managers van grotere en kleinere bedrijven die een communicatie, marketing of duurzaamheid uitdaging hebben. Hij stond 17 jaar in de lijst van Nederlandse top 100 marketing managers. Hij spreekt regelmatig op universiteiten, seminars en congressen. Frans is “Professor of Practice in Marketing and Communications”, bij de Maastricht School of Management. Hij geeft les in Marketing en aanverwante onderwerpen, de DiG groei simulaties en in Governance.

Frans woonde en werkte in Frankrijk, België,  het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Bij Randstad Holding was Frans functioneel verantwoordelijk voor Marketing, Communicatie en Duurzaamheid in de hele groep in de periode waarin de omzet groeide van 5 miljard naar ongeveer 17 miljard euro.  Hij werkte in een soortgelijke rol bij KPN. Voorgaande rollen: Vice President Marketing bij Douwe Egberts, business management rollen bij AT&T, OPG/Medic en ICI.

Als Insead alumnus was hij een lid en later voorzitter van de Alumni Advisory Board of the Social Innovation Center of Insead. Frans is erelid van het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) en voorzitter van het marketing persoons certificatie system van NIMA. Vóór zijn MBA studeerde hij Rechten en Informatica aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Quote

“Mijn klanten zijn zowel beursgenoteerde als andere (familie) bedrijven in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland. Ik houd van de marketing en communicatie uitdagingen rondom overnames en leiderschap wisselingen. Daarin komt alles samen: het in lijn brengen van marketing met de algemene doelstellingen van een organisatie, de waardering van merken, sponsorcontracten en soortgelijke rechten. En meer praktisch: de marketing structuren, kanalen, metingen, beloningen, budgetten, marketing opleidingen en trainingen.”

Frans spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits. Hij is een actieve roeier, en was gedurende tien jaar Bestuurslid en later Voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond, waarvan hij nu erelid is.

Sandra Meeuwsen

Associate

Motor bij innovatie en verandering

Vanuit haar jarenlange ervaring binnen het openbaar bestuur, sociaal domein, sport en preventie, is Sandra beschikbaar voor het leiden van complexe changetrajecten. Van 1994 tot 2007 werkte zij bij landelijke sportkoepel NOC*NSF. Aansluitend begeleidde zij als zelfstandig ondernemer en interimmanager onder meer strategieontwikkeling en Governance-vraagstukken bij koepel- en brancheorganisaties, lokale en provinciale overheden, ministeries, sportbonden en commerciële partijen. Haar focus ligt op de leiderschapsopgave bij changetrajecten, waarbij zij oplossingsgerichte interventies ‘on the job’ verkiest boven een probleemgerichte semi-therapeutische insteek. Met haar achtergrond als academisch filosoof schuwt zij het bespreken van morele dilemma’s en integriteitsvraagstukken zeker niet.

Quote

“Ik kijk graag naar de geest voorbij de regels; wetgeving en codes vormen enkel het vertrekpunt voor professioneel vertrouwen en een evenwichtige samenwerking. Het aangaan van de persoonlijke worsteling met veranderopgaven in de sfeer van Governance vergt een precair proces van bewustwording en (bij)sturing. Het realiseren van veranderingen vraagt om het samenbrengen van spelregels en gewenst gedrag. Wie doordrongen is van nut en noodzaak daarvan, verandert snel mee. Tegelijkertijd biedt een slagvaardige ‘no nonsense’ aanpak dan ook weer het benodigde houvast en perspectief.”

Margreet Drijvers

Associate

Enthousiaste juridisch deskundige en pragmatische interim bestuurder/manager

Margreet heeft ervaring met bestuurlijke en organisatorische processen. Zij is uitstekend in staat een proces goed door te denken, de juridische compliance door te voeren, de juiste mensen te betrekken en voortgang en deadlines te bewaken. Haar ervaring deed zij onder andere op als beleidsadviseur, bestuurder en lobbyist. Zij is gespecialiseerd in  bestuursrecht, governance, compliance en arbeidsrecht. Margreet is assiociate bij HarveyBloom.

Quote

" Door mijn scherpe intuïtie krijg ik snel en accuraat hoogte van mensen en situaties. Met een positieve houding en open vizier treed ik situaties tegemoet. Mijn aanstekelijke werkplezier en humor zet ik graag in om door samenwerking het hoogste te bereiken."

Robert Hielckert

Associate

Adviseur met speciale belangstelling voor bedrijfsvoering en samenwerking

Robert is partner van Strategie in Uitvoering (SIU Advies) -strategisch adviseurs en procesdenkers-, dat zich bij ons aansloot om verder invulling te geven aan de Strategy tak van Harvey Bloom.

Robert heeft een schat aan ervaring op het terrein van onderzoek, bedrijfsvoering en procesmanagement. Hij had de rol van onderzoeker, project- en programmamanager, afdelingshoofd, bestuursadviseur, strategisch directieadviseur en directeur. Zijn ervaring ligt in de not for profitsector, vooral gemeentelijke overheden, onder andere bij de gemeente Amsterdam.

Hij werkt resultaatgericht aan het opsporen en vervolgens oplossen van problemen en heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor menselijke verhoudingen. Bij samenwerkende organisaties wordt hij wel “het oliemannetje” genoemd omdat hij mensen op alle niveau’s meekrijgt.

Zijn kennis op bestuurlijk, financieel, en organisatorisch terrein zet Robert graag in voor de totstandkoming of aanscherping van strategie en voor de uitvoering daarvan.

Victor Vliegenthart

Associate

Gedreven strategisch adviseur met een fascinatie voor besturen

Met zijn juridische achtergrond en brede ervaring als management consultant en partner bij Batallion, bij Sterk Bestuur en als adjunct directeur bij Boer en Croon procesmanagers, zag hij talloze organisatie van binnen en van buiten. In 2010 richtte Victor in 2010 het bureau Strategie in Uitvoering op. Zijn ervaring als strategische procesdenker in de not for profit sector combineert hij met brede kennis op bestuurlijk, financieel, juridisch en organisatorisch terrein.

Victor’s hart ligt bij not-for-profit organisaties die grip willen krijgen op hun ambities en die willen vertalen naar een effectieve uitvoeringsstrategie.

Quote

“Richting geven aan de ontwikkeling van de strategie van een onderneming of organisatie, en die helpen doorvertalen naar structuur, besturing en realisatie, vind ik het mooiste dat er is.  Ik put dagelijks uit mijn eigen ervaring als bestuurder. Daardoor kan ik mij goed verplaatsen in bestuurders. Zij zitten in de drivers seat en hebben vaak dilemma’s waarvoor de oplossing niet één twee drie voorhanden is.”