Schat aan sportexpertise

Zes van onze adviseurs met eigen ervaring in de sportwereld bundelen hun expertise in het Team Sport. Zij combineren hart voor sport met hun passie voor bestuur en visie op de toekomstige structuur van sport in Nederland

Zes van onze adviseurs met eigen ervaring in de sportwereld bundelen hun expertise in het Team Sport.
Zij combineren hart voor sport met hun passie voor bestuur en visie op de toekomstige structuur van sport in Nederland. Dat gaat dus een stuk verder dan hun ‘technische’ specialisaties. De teamleden hebben ervaring in de sport als bestuurder van landelijke sportfederaties tot lokale verenigingen en van strategisch organisatie adviseur, internationaal sportondernemer en wetenschappelijk adviseur tot manager bij gemeenten. Zij sporten allemaal nog actief, een aantal deed aan topsport.

“De energie spat ervan af bij het bespreken van onze opdrachten en ontwikkelingen in de sport.” zegt Sandra Meeuwsen, die onder andere 12 jaar bij NOC*NSF werkte, en nu als interim manager bij gemeenten en sportbonden actief is. Daarnaast werkte zij afgelopen vier jaar aan een sportfilosofisch proefschrift dat zij 24 september zal verdedigen aan de Vrije Universiteit Brussel. “Wij delen samen een schat aan kennis en ervaring, en kijken vanuit verschillende invalshoeken. Daardoor kan ik nu mijn opdrachtgevers op alle fronten bijstaan, niet alleen strategisch-inhoudelijk, maar ook vanuit de juridische, fiscale en financiële aspecten.”

Frans Cornelis heeft als bestuurder ervaring bij sportfederaties maar werkt ook voor internationale commerciële partijen en sloot grote sponsorcontracten af.  “Juist in deze tijd is het heel noodzakelijk proactief te blijven. De markt voor sportsponsoring verandert in hoog tempo, net als alle sectoren. Wij staan aan de voorkant van deze beweging.” aldus Frans Cornelis.

Voetbalbestuurder Margreet Drijvers staat voor diversiteit en inclusie in de sport. “Wat mij nog altijd opvalt is dat de echte maatschappelijke waarde van sport onderbenut blijft. Het gaat ook nu weer vooral over het in de lucht houden van ‘het spelletje’, terwijl de kansen in het sociaal domein voor het oprapen liggen. Juist nu!”

Hockeybestuurder en general counsel Wim Cassée weet alles van het besturen en de governance van verenigingen en van familiebedrijven. “Die hebben veel van elkaar weg. Zowel in de sport als binnen familiebedrijven spelen emoties en loyaliteiten een dominante rol. Het is zaak daar oog voor te hebben en de boel toch ‘hygiënisch’ te organiseren.”

Het Team Sport van Harvey Bloom wordt gecompleteerd met de ervaren bestuurs- en organisatieadviseurs Victor Vliegenthart en Robert Hielckert: ”Corona zet ook in de sport alles op scherp. Je kunt nu niet afwachten of wegkijken. We weten dat het virus nog niet weg is. Vanuit hun belangrijke rol moeten sportorganisaties hun positie en organisatie voortdurend willen blijven aanpassen. Wij halen veel voldoening uit het bedienen van landelijke partners in de frontlinie van de sport in Nederland.”

Meer info? Neem contact op met:

Deel dit bericht

Over de auteurs

Wim Cassée
Wim Cassée

Ervaring op het gebied van besturing, toezicht en stakeholdermanagement

Margreet Drijvers
Margreet Drijvers

Enthousiaste juridisch deskundige en pragmatische interim bestuurder/manager

Robert Hielckert
Robert Hielckert

Adviseur met speciale belangstelling voor bedrijfsvoering en samenwerking

Victor Vliegenthart
Victor Vliegenthart

Gedreven strategisch adviseur met een fascinatie voor besturen

Sandra Meeuwsen
Sandra Meeuwsen

Motor bij innovatie en verandering

Contact

Email: info@harveybloom.com
Telefoon: +31 (0)88 210 2250

Volg ons op