Missie H2; Nederland waterstofland

Promotie van waterstof als pijler voor een duurzame toekomst bij de Olympische spelen.

HarveyBloom feliciteert Missie H2 met de start van de Olympische spelen.
Met veel plezier hebben wij meegewerkt aan de start van dit initiatief van Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin, Toyota, Port of Amsterdam en Groningen Seaports.
MissieH2 wil uitdragen dat waterstof dé pijler is voor een duurzame toekomst van Nederland. Nederland waterstofland, dat draagt MissieH2 samen met de watersporters van TeamNL uit tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Als geen ander kennen de watersporters en MissieH2 de kracht van water.
Nederland is objectief gezien een land met goede kaarten voor groene waterstof. Groene waterstof wordt gemaakt van wind en zon. De groene elektriciteit die daaruit voortkomt, wordt in contact gebracht met water en uit dat proces ontstaat groene waterstof. Nederland heeft de Noordzee waar je goed windmolens kunt bouwen, heeft veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens én heeft één van de betere aardgasinfrastructuren van de wereld, waar je waterstofgas in kunt transporteren.
Als de grotere industrieën, die nu met aardgas werken, overstappen naar groene waterstof, zou in Nederland een derde deel van de CO2-uitstoot kunnen worden weggenomen.

Deel dit bericht

Over de auteur

Reinoud van Servellen
Reinoud van Servellen

Jurist en manager met gevoel voor cijfers en letters

Contact

Email: info@harveybloom.com
Telefoon: +31 (0)88 210 2250

Volg ons op